Mandag morgen gikk det et stort steinras på fylkesvei 572 mellom Dyrstad og Svelgen. Rasmus Leirvik og rundt 100 andre ble innesperret bak raset.

Rasmus Leirvik hadde time hos legen i morgentimene, og kjørte rasveien rett før raset gikk.

– Hadde jeg vært noen minutt tidligere ute, hadde jeg nok vært der akkurat idet raset gikk, sier Rasmus Leirvik.

Statens vegvesen har kalt inn  geolog for å se på rasområdet, men mandag var vinden for sterk til at geologen kunne lette i helikopteret. Nytt forsøk skal gjøres i dag, onsdag.

Etter legetimen satte Leirvik seg i bilen for å kjøre hjem til Leirvikneset langs fylkesvei 572. Men da ble han stående fast på Svelgen-siden.

– Da jeg nærmet meg rasområdet ble jeg stoppet av en som skulle kontrollere trafikken. Jeg kom så nært at jeg fikk se rasområdet, og asfalten var sønderslått. Autovernet er også skadet. Det var veldig store steiner som trolig må sprenges vekk,  sier han.

Leirvik forteller at de ikke er ukjent med risikoen langs denne veien.

Allerede da veien mellom Dyrstad og Svelgen ble bygd, var det diskusjoner omkring rasfaren i området.

– Det er en rasplass. Argumentene for å ikke bygge denne veien var at det stadig kom ras, men det har stort sett vært små steiner som har havnet i grøften, ikke noe annet. Dette er det største steinbruddet jeg vet om, sier han.

Les mer i onsdagens papiravis om hvordan Bremanger Quarry opplevde situasjonen og hjelpen de fikk, samt hva som skal gjøres videre med raset.