Grunneierne i Myklebust grunneigarlag gir ikke opp kampen mot den store kraftlinja i Bremanger. Nå har de tatt departementets nye vedtak til namsmannen på nytt.

Kraftlinjen mellom Sogndal og Ørskog vil bli enda mer forsinket, melder Europower torsdag. Grunneierne i Myklebustdalen har påklaget at namsmannen skal behandle byggingen i Bremanger på nytt, og dermed ryker Statnetts håp om å starte opp igjen arbeidet etter nyttår.

Den siste utviklingen i den ene av rettsprosessene er at grunneierne ikke godtar at namsmannen skal gi saken ny behandling etter at Olje- og energidepartementet gikk gjennom konsesjonsbehandlingen på nytt.

– Vi motsetter oss at det er grunnlag for at saken behandles på nytt. Saken er allerede behandlet i en høyere rettsinnstans, sier en av grunneiernes advokater, Bjørn Tore Steffensen.

På grunn av klagen har namsmannen sendt saken videre tingretten for å få en avgjørelse på om han faktisk kan behandle saken på nytt eller ikke.

– Grunneiernes holdning er at konsesjonsvedtaket fra 2011 er ugyldig, og det ble også slått fast av lagmannsretten. Etter vår vurdering har departementet ikke foretatt en ny konsesjonsbehandling, de har bare opprettholdt sitt opprinnelige vedtak uten å treffe nytt vedtak, sier advokat Steffensen til Europower.

Derfor mener grunneierne at det Statnett har gjort bare er å be namsmannen om å behandle samme sak på nytt.

– Og det er ikke riktig når saken allerede er avgjort i en høyere rettsinnstans, sier Steffensen.