Sveinung Rotevatn er Venstre-mannen som berget Høyre og Fremskrittspartiets forslag om å oppheve forbudet mot proffboksing, skriver BT.

Tirsdag ble loven som forbyr profesjonell boksing i Norge opphevet.

Og ifølge Bergens Tidende er det særlig en mann fra Nordfjord en kan takke for opphevelsen av loven.

Det var Høyre som foreslo å fjerne loven i selskap med Fremskrittspartiet. For å oppheve forbudet mot proffboksing trengte de flere med på laget, og da kom Sveinung Rotevatn og Venstre inn.

- Jeg har ikke noe personlig forhold til boksing annet enn at jeg har besøkt og snakket med folk i boksemiljøene, sier Rotevatn til Bergens Tidende, og legger til at det er det liberale verdigrunnlaget og partiprogrammet som er tyngst.

- Det er i god liberal ånd å si at alle er ansvarlige for sine egne valg. Vi er klar over at det er mulig å ta dumme valg, men det er en grunn til at det heter profesjonell boksing. Det er snakk om utøvere som er topptrente, som blir sjekket hyppig og som tar et fullt ut bevisst valg og en viss risiko. Da skal det svært sterke argumenter til for å nekte dem det. Det er en umyndiggjøring av profesjonelle boksere og voksne mennesker, sier Rotevatn til Bergens Tidende.