- Det var en liten båt som hadde liten fart så dette var ikke noe dramatisk, sier kaptein Thor Amundsen på MS Lofoten til fjt.no etter at hurtigruten onsdag morgen kolliderte med den lokale skyssbåten Øyglimt.

Ingen passasjerer ble skadd i sammenstøtet og de materielle skadene er også minimale.

Amundsen forklarer at kun de passasjerene som fulgte utseilingen fra Måløy merket sammenstøtet som skjedde like etter at det gamle hurtigruteskipet la fra kai. Kapteinen forklarer at de har informert de 68 passasjerene om hva som har skjedd på et møte i etterkant av sammenstøtet.

Rederiet opplyser at i tillegg til 68 passasjerer var det et mannskap på 38 om bord. Om bord i Øyglimt var kun skipper, som har tatt på seg ansvaret for kollisjonen.

- Jeg var uoppmerksom, jeg så på en båt som passerte på den andre siden og samtidig var hurtigruta akkurat i lysene fra Måløy sentrum. Jeg gikk med redusert fart, så det var ikke noe hardt sammenstøt. jeg traff siden på hurtigruten, forteller skipperen til NRK.

Politiet har ikke mistanke om promillekjøring.

Kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten forteller til fjt.no at Lofoten er to timer etter sin opprinnelige rute, men vil gjenoppta normal rute fra Trondheim.

MS Lofoten ble bygget i 1964 og er 87,4 meter lang.