– Mai-været har ikke vært noe å skryte av, sier en skuffet meteorolog og forteller at det er grått og vått vær i vente.

Det er bare å finne frem støvler og regnjakke, meteorologen har ingen gladnyhet å servere.

– Uffameg, her er det ikke fine prognoser, konstaterer Ida Marie Solbrekke, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det er altså en våt pinse i vente for Nordfjord. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Sogn og Fjordane og Hordaland med bakgrunn i at det ventes mye nedbør på fredag.

Nå advarer Solbrekke alle som skal ut og kjøre over fjelloverganger i dag, fredag.

– I dag kan det være vanskelige kjøreforhold. Det kan faktisk komme snø over 800 meter og det blir litt lavere temperaturer. De som skal kjøre over fjelloverganger må være forsiktige, oppfordrer meteorologen.

Fronten med nedbør har trolig allerede passert Nordfjord. Nå ventes det regnbyger i timene fremover.

– Regnbygene holder stand første del av dagen i morgen også. Siste del av lørdag er det oppholdsvær og perioder med sol, men utenom det er det både grått og vått, tror Solbrekke.

I løpet av fredagen er det ventet å komme ytterligere 20-30 mm nedbør enkelte steder.

– Det er nokså kraftige byger og det vil regne jevnt og trutt. Søndag kommer det et nytt lavtrykk og det blir regn fra natt til søndag av. Det vil regne jevnt og trutt frem til søndag ettermiddag. Da er fronten gått forbi og det er overgang til regnbyger igjen. Dette er nok været som vil prege mandagen også, forteller hun.

Det har allerede vært liten storm ved Stad natt til fredag. Den er i ferd med å avta, men meteorologen spår variabelt vær i vente når det kommer til vindstyrken.

– Trolig blir det stiv kuling fra nordvest på kvelden. Så bli det en liten pause med vind på lørdag, før det er fare for sterk kuling på søndag før fronten skal passere, sier hun.

Får meteorologen rett vil trolig gradene synke allerede fra fredag ettermiddag og holde seg nede i helgen.

– Søndag kan det komme litt stigende temperaturer. Men det er ikke mer enn ni grader, altså, sier meteorologen som ikke synes været minner om vår og mai.

– Blir det bedre vær i vente?

– Nei, ikke kjempemye. Jeg ser ingen perioder med høytrykk og flott vær. Været har endret seg mye fra sist prognose, og det endrer seg i riktig retning. Det kan kanskje bli en litt bedre helg til neste helg igjen. Men det er så lenge til at prognosene er fortsatt veldig usikre.

– Når får vi sommer i Nordfjord, da?

– Nei, en må nok vente lenger på sommeren. Vi får satse på at juni blir bra, for mai har virkelig ikke vært noe å skryte av, slår meteorologen fast.