– Akkurat nå har vi har vi full fokus på å bistå politiet med å hjelpe dem så godt vi kan slik at de kan finne ut hva som har skjedd. Det er det viktigste fokuset vårt nå, sier Malakoff Rockfestival-sjef Arnt-Ivar Naustdal.

Klokken 20 søndag kveld sendte politiet ut en pressemelding der de opplyser om at de har mottatt en anmeldelse av voldtekt. Den fornærmede skal være en ung kvinne, melder politiet.

De ønsker ikke å utdype saken på grunn av etteforskningen.

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal understreker til Fjordenes Tidende at hendelsen ikke skal ha skjedd på Malakoffs festivalområde. Han tok selv kontakt med politiet etter å ha lest politiets pressemelding.

Naustdal forteller at han tok kontakt med politiet for å tilby dem hjelp og bistand dersom de skulle trenge informasjon fra festivalen.

– Akkurat nå avventer jeg egentlig på politiet, for å finne ut om hva og om de trenger noe fra oss. Og i så fall så hjelper vi selvsagt til, understreker festivalsjefen.

Han vet ikke mer om hva som har skjedd, annet enn hva som sto i pressemelding.

Der ble det opplyst om at det var en ung kvinne det var snakk om. Politiet fikk anmeldelsen søndag formiddag og kvinnen er tatt hånd om av politiet.

– Ingen vil at slike ting skal skje. Vi jobber veldig for, og kommer til å fortsette med å jobbe for at Malakoff skal være en fin festival for alle å komme på. Det er det, det har det vært og det vil det være. Men dessverre kan slike type ting skje, og dersom det har skjedd vil vi bistå med all hjelp vi kan, forsikrer Naustdal.

Festivalsjefen forteller videre at hendelsen ikke skal ha skjedd på festivalområdet, men at de ønsker å hjelpe politiet på hvilken som helst slags måte de kan.

Under helgen har også festivalen vært opptatt av sikkerhet. Ifølge festivalsjefen har Malakoff leid inn både politi og nesten 40 profesjonelle vakter som har stått både innenfor og utenfor festivalområdet.

– Dessuten har vi overvåking på en del av området, i tillegg til å ha hatt masse frivillige vakter både innenfor og utenfor festivalområdet. Vi gjør det vi kan for sikkerheten og vi ønsker å være en sikker festival, sier Naustdal.