Den mindreårige jenta som skal ha blitt voldtatt i sentrum av Nordfjordeid natt til søndag er mellom 14 og 16 år.

Det melder NRK.

Tre personer er nå siktet for seksuell omgang med en mindreårig. De siktede er alle under 20 år, men politiet kan ennå ikke si noe om hvor de tre personene kommer fra. Den mindreårige jenta deltok på Malakoff Rockfestival, og voldtekten skal ha skjedd utenfor festivalområdet.

– Alle er siktet for seksuell omgang med barn under seksten år. Siktelsen kan bli utvidet etter hvert som saken utvikler seg, sier politijurist Erling Melvær til NRK.

Politijuristen understreker at saken er alvorlig, og at den har stor prioritet hos politiet.

De siktede vil bli avhørt i løpet av morgenkvisten eller dagen.

Vet du noe om saken? Tips Fjordenes Tidende på fjt@fjt.no eller ring oss på 57 84 90 15.

Søndag sperret politiet av to områder i sentrum av Nordfjordeid. Det ene området var like ved inngangen til festivalområdet, og det andre området i Eid sentrum, mellom Sjøgata og Eidsgata.

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal understreket i går til Fjordenes Tidende at hendelsen ikke skal ha skjedd på Malakoffs festivalområde. Han tok selv kontakt med politiet etter å ha lest politiets pressemelding søndag kveld.

Naustdal fortalte at han tok kontakt med politiet for å tilby dem hjelp og bistand dersom de skulle trenge informasjon fra festivalen.

– Ingen vil at slike ting skal skje. Vi jobber veldig for, og kommer til å fortsette med å jobbe for at Malakoff skal være en fin festival for alle å komme på. Det er det, det har det vært og det vil det være. Men dessverre kan slike type ting skje, og dersom det har skjedd vil vi bistå med all hjelp vi kan, sa Naustdal til Fjordenes Tidende i går.