Politiet gjennomgår nå videoopptak fra Nordfjordeid sentrum for å komme til bunns i saken hvor tre tenåringsgutter er tiltalt for seksuell omgang med en 15 år gammel jente.

– Det siste døgnet har vi tatt avhør av noen vitner og jobbet med videoer fra overvåkningskameraer i sentrum, forteller Eid-lensmann Webjørn Moa.

Etterforskningen av saken som så langt har gjort at politiet har siktet tre tenåringsgutter for seksuell omgang med en 15 år gammel jente fortsetter.

Jenta har anmeldt flere voldtekter i forbindelse med Malakoff Rockfestival natt til søndag, men foreløpig er ingen av guttene på 17, 19 og 19 år siktet for voldtekt.

Innrømmer seksuell omgang

Nå kan altså overvåkningskameraer fra Nordfjordeid sentrum være med på å avklare hva som faktisk skjedde denne natten.

De tre guttene, som alle er fra Nordfjord, har innrømmet at de har hatt seksuell omgang med den mindregårige jenta.

– De har sagt at de har hatt seksuell omgang med fornærmede, men erkjenner ikke straffeskyld, forteller politiadvokat Sissel Kleiven.

«Jevnbyrdighet»

Hun forklarer at guttene nekter straffeskyld fordi de mener det er jevnbyrdighet i alder og utvikling mellom dem og jenta.

Den største aldersforskjellen hvor Høyesterett har frifunnet en person for seksuell omgang med en mindreårig i Norge er 4 år og 2 måneder. Det skjedde i 1990.

Til Fjordenes Tidende forklarer Kleiven at den seksuelle omgangen skal ha skjedd på flere steder i Nordfjordeid sentrum og at alle de tre guttene ikke skal ha vært sammen med jenta samtidig. Ingen av de fire involverte tenåringene skal ha vært edru i det aktuelle tidsrommet.

Ber om ro

Ann Mari Bjørlo, som er bistandsadvokat for den 15 år gamle jenta, ber nå om at jenta og familien hennes nå får ro.

– Jeg kan ikke gi noen opplysninger i denne saken av hensyn til etterforskningen og det at fornærmede ønsker ro, sier Ann Mari Bjørlo til Fjordenes Tidende torsdag ettermiddag.