– Dette var simpelt og dårlig gjort ovenfor brudeparet, tordner det fra Vågsøy-lensmann Tormod Hvattum.

Det var lørdag at Lene Marie Lågeide og Terje Djuvik giftet seg i Totland kyrkje. Festen bar videre på grendehuset på Bryggja, der fire til fem tjuver snek seg inn i lokalet og stjal blant annet med seg Hardanger bestikk av typen Kristin og en iPhone.

Politiet startet jakten på tyvene og oppfordret publikum til å ta kontakt dersom de hadde sett mistenkelig oppførsel eller visste noe om bilen de har fått beskrevet.

– Det var en sølvgrå metallic Audi A4 eller A6, stasjonsvogn, bekrefter Hvattum.

Fredag kunne imidilertid Hvattum fortelle til Fjordenes Tidende at en av de involverte skal ha ringt brudgommen for å tilstå.

Trolig et bevisst ærend

Hvattum mener oppførselen til tjuvene som stjal bryllupsgavene til Lene Marie og Terje var simpelt og dårlig gjort.

– Kan hendelsen være linket til andre saker?

– Det er vanskelig å si, svarer Hvattum på spørsmålet. En av gjerningsmennene skal, ifølge vitner, ha rygget inn i lokalet for å unngå overvåkingskamera. Samtidig skal vedkommende ha gitt et tegn til de resterende som satt i bilen.

– Det tyder på at dette her er folk som har vært ute med et bevisst ærend, sier Hvattum.

Vil ha hjelp fra publikum

Politiet har siden lørdag undersøkt tyveriet, og Hvattum fortalte da at Vågsøy-politiet ville kontakte andre tjenestesteder i Nordfjord for å høre om de har tips om personer som kan være truende til slike aktiviteter, melder lensmannen.

Fredag rundt klokken 14 kunne Hvattum fortelle at han hadde gjentatte ganger forsøkt å ta kontakt med personen som ringte brudgommen, men uten å få kontakt. Mannen skal ha hatt tilknytning til området og er i 20-årene, men lensmannen ønsket ikke å fortelle om vedkommende er en kjenning av politiet eller ikke.

Hvattum kan ikke huske at en slik hendelse har skjedd i hans karriere.

– Det har sikkert skjedd tidligere, men jeg kan ikke huske at det har skjedd. Det er simpelt og dårlig gjort, raser Hvattum.