Brannvesenet i Selje har fått ros fra både fjern og nær for hvordan de taklet det massive flammeinfernoet på Selje Hotel fredag.

– Måten brannvesenet responderte på gjorde at de greide å redde halve hotellet, sier ordfører Stein Robert Osdal (KrF) i Selje kommune.

Skryt fra Oslo brannvesen

Etter å ha hatt et oppsummeringsmøte med brannvesen og politi etter hotellbrannen fredag blir brannmannskap, politi, ambulanse, Røde Kors og flere andre hedret for innsatsen de gjorde under brannen. Brannsjef i Selje Geir Petter Hatlenes har også fått skryt fra Oslo brannvesen for måten han håndterte situasjonen på.

– Det var et vanvittig godt samarbeid mellom etatene. Brannmannskap fra Selje, Vågsøy og Vanylven var raskt på stedet, og alt fungerte etter læreboka, sier Osdal.

Coop-butikken i Selje åpnet også ekstra tidlig slik at Røde Kors kunne komme og kjøpe mat til de evakuerte som ble samlet på Selje skule.

– Stolt

Osdal sier han er imponert over hvordan nødetatene, Røde Kors og innbyggerne taklet brannen.

– Jeg er utrolig stolt. I en liten kommune klarte vi å håndtere en så stor brann på en særdeles profesjonell måte.Til sammen var det et brannmannskap på mer enn 30 personer som rykket ut til brannen på Selje Hotel fredag 25. november.

Brannsjefen i Selje har tidligere uttalt at han raskt så at dette ikke var en brann som Selje brannvesen kunne greie å slukke alene. Derfor ble både Vågsøy og Vanylven brannvesen tilkalt.

– Ingen er dimensjonert til å slukke slike branner alene, har brannsjefen tidligere uttalt.

Etter oppsummeringsmøtet med politi og brannvesen denne uka, har det også blitt klart at det hadde vært langt større skader om ikke et slikt samarbeid hadde vært på plass.

– Dette er en gladsak oppe i all elendigheten, sier Osdal.

Her er alle sakene om brannen på Selje Hotel.