Fra 2008 til 2013 har antallet årsverk ved Nordfjord sjukehus falt fra 186 til 116. Nå mener Helse Førde-sjefen at personalsituasjonen vil stabilisere seg.

– Vi har en forventning om at antallet stillinger vil gå litt opp fram til vi får rusposten i full drift og vi har også noen funksjoner som krever litt flere folk. Så vil det stabilisere seg på et nivå som ligner på det vi har i dag, sier adm. dir. Jon Bolstad i Helse Førde til Fjordenes Tidende.

Fra HR-direktør i helseforetaket Arne Skjelten får vi bekreftet at det for øyeblikket er 116 årsverk ved Nordfjord sjukehus. Til sammenligning var tallet 186 for fem år siden. Ved Nordfjord psykiatrisenter (NPS)/rus har antallet årsverk økt fra 76 til 82,5 i samme periode. Her har flere av de som tidligere jobbet ved Nordfjord sjukehus gått over i andre oppgaver ved den nyoppstartede rusposten.

Totalt er i dag det 146 og 99 ansatte ved henholdsvis Nordfjord sjukehus og NPS/rus og HR-direktør Skjelten forteller som betydelige endringer i bemanningssituasjonen de siste to årene.

– 55 personer på Nordfjordeid har blitt omstilt, det vil si mistet jobben som de sto i. Alle 55 har fått tilbud om ny jobb i Helse Førde og alle har fått tilbud om ny jobb ved Nordfjord sjukehus dersom de ønsker det på grunn av oppbyggingen av rusposten, sier Skjelten.

Han forteller at 13 personer har frivillig sagt opp sine stillinger, fem personer er sagt opp fordi de takket nei til tilbud om nye stillinger, mens 37 ansatte har takket ja til nye stillinger internt.

– Av disse har 34 takket ja til stillinger på Nordfjordeid, mens tre har takket ja til stillinger andre steder i Helse Førde, forklarer HR-direktøren.

Les hele saken i papirutgaven mandag 8. april.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.