Brannveseneti Selje var om bord i ferja da naboer slukket grasbrannen på Barmøy onsdag. Menbrannsjefen er likevel klar på at brannvernet er like godt i hele Seljekommune.

– Vihar ikke brannfolk som bor på øyene våre, Selja og Barmen, men jeg vil si atberedskapen er lik over hele fjøla, sier brannsjef Steinar Hatlelid.

Onsdagettermiddag kom en bråtebrann på Barmen ut av kontroll og da brannvesenet ankomøya, hadde naboer allerede slukket brannen.

– Vibruker cirka et kvarter til ferjekaia på Barmsund og så fem minutter påferjeturen. Alarmsentralen ringer ferja slik at den kommer seg raskt tilfastlandet. Det gjorde den også i går, forklarer brannsjefen.

Han har foreløpig ikke vært med på boligbranner på øyene i kommunen, menunderstreker at utrykningstiden ville vært den samme om det onsdag var etbolighus som brant.– Nei, for oss er det ikke mulig å komme dit raskere enn hvavi gjorde onsdag.Langeavstander

Hanviser til at det er lange avstander i Selje kommune, og at det ikke er kun tiløyene at utrykningstiden kan bli lang.

–Fra stasjonen på Stadlandet til Honningsvåg er det 18 kilometer. Og det ernesten det samme til Selje.

Deto stasjonene i kommunen, på Leikanger og i Selje, er bemannet av 20 personer.

– Det er detantallet vi har hatt i alle år. Minimumsgrensen er 16 personer i etdeltidsbrannvesen, men vi har to-tre personer som jobber i Nordsjøen. Derforkan vi ikke være færre enn 20 personer, sier Hatlelid.

Les mer om saken i papiravisen fredag 4. april.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende