Denne uken skal Eva Worren Chambers fra Fiskå være den første noensinne til å representere Norge i missekonkurransen Mrs. International.

– Livet er altfor kort til å ikke gripe en slik sjanse, sier missekonkurrent Eva Worren Chambers fra Fiskå om konkurransen hun skal delta i denne uken.

36-åringen sier hun aldri i sitt liv hadde trodd at hun kom til å delta i en slik missekonkurranse, men etter at hun var med i Mrs. Texas International haglet det på med forespørsler fra personer som ville at hun skulle stille til Mrs. International 2015.

– Men jeg måtte tenke meg godt om og undersøke hva dette gikk ut på før jeg sa ja til å være med. Jeg sier ikke ja til alt.

Du kan stemme på Eva Worren Chambers her.

I konkurransen er Worren Chambers, som for tiden er bosatt i Texas, den første til å noensinne representere Norge.

– Det er en stor ære for meg å bli valgt til å representere Norge. Jeg tror min deltakelse er god markedsføring for Norge. Jeg er klar, og jeg skal gjøre mitt beste. Jeg er også et konkurransemenneske som ikke gir opp så lett.Hun skal konkurrere mot representanter fra alle de 50 delstatene i USA, i tillegg til kvinner fra andre land i verden. Til sammen er det 65 deltakere i missekonkurransen, som blir arrangert i Florida fra 20. til 25. juli.

Amerikansk ektemann

Etter et to år langt avstandsforhold flytta Warren Chambers til Florida i 2007. Der giftet hun seg med sin amerikanske ektemann Robert Mark Chambers Jr.

– Men det var ikke slik at jeg pakket kofferten og flytta til USA med en gang. Jeg måtte tenke meg skikkelig godt om før jeg flytta, og han fridde tre ganger før jeg sa ja, ler hun. De to møttes på cruise i Karibia.

Fiskåjenta ble raskt involvert i veldedighetsarbeid da hun flytta til USA.

– Ettersom jeg er en sosial og aktiv person, som også liker å hjelpe andre, bestemte jeg meg for å bli involvert i veldedighetsarbeid så fort jeg flytta til USA.

– I tillegg til at jeg fikk muligheten til å hjelpe andre, så var dette en fin måte for meg å treffe nye mennesker på. Jeg ble kjent med folk raskt og fikk bygget et nettverk. Og ikke minst fikk jeg venner for livet.Med sin bakgrunn fra veldedighetsarbeid stiller hun godt i den kommende missekonkurransen, der deltakerne blant annet blir dømt på deres samfunnsengasjement.

Veldedighetsarbeid

Missekonkurransen er delt inn i tre deler. Først skal de andre deltakerne bli intervjuet av et dommerpanel, både på og utenfor scenen. Intervjuet blir etterfulgt av en modell- og fitnessopptreden, og etter det skal deltakerne gjennomføre en opptreden iført en aftenkjole. I denne delen av konkurransen skal deltakerne også bli akkompagnert av sine ektemenn på scenen.

– I en slik konkurranse er det ikke bare utseende som teller, men også ditt samfunnsengasjement. Man må ha begge deler. Jeg kaller det «beauty with a purpose». Til dette har hun valgt et prosjekt som heter Habitat for Humanity i Northwest Harris County i Texas. Det er en organisasjon som skaffer rimelige hus til vanskeligstilte verden rundt.

– Uansett hvordan det går i konkurransen, kommer jeg til å jobbe videre med disse organisasjonene i fremtiden. 36-åringen forteller videre at hun drar hjem til Sunnmøre minst et par ganger i året, og at hun har planer om å komme hjem litt senere i år.

– Sunnmøre er paradis på jord når man er glad i å være ute i naturen slik jeg er, sier hun, og legger til at hun alltid ser fram til neste gang hun får muligheten til å komme hjem.