– Det er tydelig at Senterpartiet har en god politikk for en distriktskommune som Bremanger, sier Strømmen og viser til økningen på 13,7 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

Det gir partiet en oppslutning på hele 28,5 prosent i Bremanger.

Strømmen mener motstanden mot kommunerformen er en av hovedårsakene til at Senterpartiet har greid å hente såpass mange stemmer i kommunen.

Mandagens valgresultater gikk imidlertid ikke helt som planlagt for de rødgrønne. Med et borgerlig flertall i fire nye år mener Flora-politiker Frank Willy Djuvik (Frp) at Bremanger nå blir tvunget inn i Kinn kommune.

– Spørsmålet er hvorvidt vi har stortingsflertall for å sørge for at det blir sånn. Det tror jeg vi har, uttalte Djuvik mandag kveld.

– Her har Bermanger-politikerne gamblet veldig høyt, med innbyggerne og tjenestene sine som innsats. Nå tror jeg nok at de må få svi for det.

Strømmen reagerer på uttalelsene fra Djuvik.

– Han presenterer jo politikken sin, og det har alle ha lov til. Men å påstå at de har sikret seg et flertall med tvangsbruk mot oss, det synes jeg er litt voldsomt, sier Bremanger-politikeren og legger til:

– Vi har jo fått en veldig svekket borgerlig regjering. De har ikke lenger den samme støtteerklæringen. Tidligere har de jo klart seg med Venstre, men nå må de ha med seg KrF og. Dermed har de ikke noe unisont flertall for tvang. Jeg håper KrF står for det de har sagt om reformpause og tvang, og at de ser fornuften i saken.

Strømmen frykter at en tvangssammenslåing med Bremanger vil føre til grensejusteringer innad i kommunen.

– Jeg har ikke lyst til å oppleve det samme som Vågsøy opplever på Bryggja, nemlig en stor splittelse i kommunen.

– Hva slags splittelse ser du for deg?

– Det er flere stemmer som taler mot en sammenslåing i indre deler av kommunen. Hvis man ikke kan stå alene, så heller nok de mer mot Eid, sier Strømmen.

Bremanger-ordfører Audun Åge Røys (H) er ikke bekymret for hva valgresultatene vil bety for Bremanger.

– Jeg tror vi vil kunne så alene. Vi har ikke fått signal om noe annet, sier Røys i en kjapp kommentar.