Etter en årrekke med utsettelser og forsinkelser nærmer det seg nå realisering av et boligfelt på Amondamarka i Måløy.

Formannskapet i Vågsøy vedtok torsdag kveld å gå inn for full utbygging av 18 nye tomter på Amonda boligfelt i Måløy. Tomtefeltet som ligger nord i Måløy bak leilighetskomplekset Amonda Vista har vært omdiskutert i en årrekke. I fjor sommer vedtok kommunestyret at boligfeltet skulle prosjekteres og legges ut på anbud.

Dette er utsikten venter dem som kjøper tomter i boligfeltet på Amondamarka som er under planlegging. Arkiv

Kommunen har nå fått inn tre anbud der det billigste er på knappe 8,5 millioner kroner (eks. moms). Ifølge administrasjonen er totalkostnaden som kommunen må få refundert fra tomtekjøpere på 13,4 millioner kroner. Kommunen er kjent med 6-7 interessenter for tomtenei byggefeltet.

Rådmann Knut Ove Leite er mildt sagt skeptisk til at kommunen skal ta på seg risikoen ved å bygge ut et slikt boligfelt.

- Man risikerer å sitte med usolgte tomter i lang tid, sa Leite, som har vist til kommunens tidligere vedtak om å ikke bygge ut boligfelt i kommunal regi.

Et samlet formannskap gjorde det imidlertid raskt klart i kveld at de ønsker å realisere boligfeltet og diskusjonene i dagens møte gikk på hvorvidt man skulle bygge ut hele eller deler av feltet.

Til slutt landet lokalpolitikerne på en full utbygging forutsatt at det selges fire tomter på forhånd. Administrasjonen får samtidig i oppgave å vurdere om den nederste av to veier i byggefeltet (vei 1 i kart under) kan være kortere enn planlagt.

Slik lyder formannskapets vedtak:

1. Vågsøy kommunestyre går inn for å utbygge Amonda boligfelt.

2. Vågsøy kommunestyre ber administrasjonen om å sjå på om det er naudsynt å bygge ny veg 1 heilt til enden. Der må det vere ein snuplass.

3. Det vert føresett sal av fire tomter før oppstart.

Saken skal videre til kommunestyret 16. juni.

Nils Myklebust (Sp), som var blant dem som støttet en full utbygging, hadde følgende å si om prosjektet etter møtet: