Cirka 175.000 kroner ble samla inn i desember gjennom julegryta til Frelsesarmeen. Beløpet skal gi en hjelpende hånd i lokalsamfunnet.

For andre år på rad er det satt rekord for julegryteinnsaminga i Vågsøy og Eid med 175.000 kroner totalt. Tommy M. Høgset, korpsleder for Frelsesarmeen i Måløy, takker frivillige for stor innsats og Vågsøy og Eid for sine rause innbyggere.

– Vi har hatt utdeling av mat og gaver til 43 husstander, deriblant mange barnefamilier, sier Høgset, som legger til at det er takket være folks gavmildhet i desember at de har mulighet til å drive med sosialt arbeid og hjelpe andre.

– Så takk til folket her i Vågsøy og Eid som var med på årets varmeste dugnad, sier Høgset takknemlig.

– Pengene går til noe godt

Korpsleder Høgset legger ikke skjul på at de frivillige som har stilt opp må få mye av æren for innsamlingen.

Kari Heggen har stilt opp i tre år som grytevakt, og det har bare blitt flere og flere vakter med årene. Pensjonisten selv finner stor glede i å kunne hjelpe andre i juletiden.

– Jeg tror jeg har vært ved gryta nesten hver dag, med unntak av et par dager hvor konfirmantene overtok, sier Heggen og ler. Hun er ikke overrasket over at det ble rekordinnsamling, og roser innbyggerne for stor giverglede.

– Folk er veldig flinke til å gi, og alle er skjønt enige om at Frelsesarmeen gjør så mye godt. De har et godt rykte og folk vet at pengene går til noe godt, sier hun og understreker at det som samles inn lokalt skal brukes lokalt.

Gaver til 43 husstander

Med 175.000 kroner samla inn i Vågsøy og Eid for Frelsesarmeens julegryte, ble det rekordår for andre år på rad.

– Er det ikke fantastisk? Folk er så flinke til å gi. Også her i Måløy trenger folk litt ekstra hjelp, poengterer Heggen. I tillegg til mat og gaver til de 43 husstandene, blir pengene fordelt ut over året og skal gi en hjelpende hånd til de som trenger det. Heggen anbefaler også andre til å stå grytevakt i desember slik at Frelsesarmeen kan fortsette å gi en hjelpende hånd.