Jarl Magne Silden stiller seg i rekken av personer som vil beholde Fiskeridirektoratets regionkontor i Måløy.

– Det er en form for nedbygging som må unngås. Vi bør heller fokusere på å styrke kontoret i Måløy, slik at vi befester byens plass som fiskerihovedstad på Vestlandet, sier Silden.

Han er leder i Sogn og Fjordane Fiskarlag og er kritisk til forslaget om å flytte regionkontoret fra Måløy til Bergen.

Et forslag som også ble også møtt med motstand fra stortingsrepresentant Bjørn Lødemel som har sagt til Fjordenes Tidende at han vil gjøre det han kan for å berge kontoret.

Vil beholde arbeidsplassene

– Det er veldig uheldig at de vil avvikle regionkontoret. Fiskerisenteret her i Måløy vil bli svekket, sier Silden og viser til anbefalingen til arbeidsgruppen, der det foreslås at man reduserer antall regionkontorer fra sju til tre. Det betyr at regionkontoret i Måløy blir flytta til Bergen, som da vil ha ansvar for alt fra svenskegrensen til Stadlandet.

Flytteforslaget vil også innebære at Måløy blir omgjort til et fiskerikontor som på kort sikt trolig vil redusere antall stillinger fra 21 til 17–18 ansatte.

– Selv om det bare er snakk om et par stillinger færre, så er det jo en form for nedbygging som ikke bør skje, fastslår Silden.

– Vi må arbeide for å beholde de få statlige arbeidsplassene som finnes i regionen. Mister vi de vil det svekke helheten her i Måløy.

Silden jobber for å påvirke avgjørelsen, men ber også fylkespolitikerne om å jobbe imot flytteforslaget.

– Jeg håper politikerne er våkne og ser hva som er i ferd med å skje. Jeg håper også at de ikke bare prater, men faktisk gjør noe med det. Vi må slåss for å beholde regionkontoret.

Intern høring avsluttet

Fiskeridirektør Liv Holmefjord skal nå vurdere innspillene fra regionene, avdelingene og fagforeningene før hun kommer med en tilråding til Nærings- og Fiskeridepartementet som tar den endelige avgjørelsen.

Lødemel har tidligere uttalt at han skal jobbe videre med saken når den kommer ut for politisk høring. I et alternativt forslag legger arbeidsgruppen opp til fem regioner i Fiskeridirektoratet. I det forslaget vil Måløy bestå som regionkontor for Sogn og Fjordane og Hordaland.