Byggmester Bjarne Krakereid ser et stort behov for flere leiligheter i Selje. Gjennom sitt nye samarbeid med Norhus har han derfor startet utbyggingen av fire nye leiligheter i bygda.

– Jeg ser et større marked for leiligheter nå enn før. Behovet er der, og hvis jeg får god respons på dette prosjektet, kommer jeg til å satse enda mer på leilighetsutbygging i Selje, forteller Krakereid, som tidligere blant annet har bygget ut leilighetene på Nabbetangen i Selje sentrum.

Han har jobbet som byggmester siden 2000, og har nylig startet med å leie ut sine tjenester til Norhus, som nå har etablert en avdeling i Selje.

De fire nye leilighetene som nå bygges ut er Norhus Selje sitt første prosjekt i bygda. Leilighetene kommer i Krakereid bustadfelt, like ved Selje sentrum.

– Noe av fokuset til Norhus Selje er å utvikle boligfeltet her, forteller Krakereid, som selv kjøpte boligfeltet med 29 tomter fra Selje kommune i 2008. Elleve av dem er i dag solgt.

Står ferdig til jul

Prosjekteringen av det nye leilighetskomplekset i Krakereid bustadfelt startet i januar. Byggingen av de nye leilighetene startet for fullt i juni, og ifølge byggmesteren skal den første leiligheten stå ferdig til rundt juletider.

Leilighetene er på 83 kvadratmeter hver og ligger sentralt til i boligfeltet. Krakereid forteller også at kommunen var velvillige da det kom til omregulering av tomta til leiligheter.

Fullt opp med arbeid

Bjarne Krakereid forteller om travle dager som byggmester i Selje. Han har med seg to faste arbeidere som jobber med ham på leilighetsprosjektet i Krakereid bustadfelt.

– Jeg har fullt opp med arbeid, og har flere ganger måttet si nei til tilbud jeg får, sier Krakereid.

Han skulle gjerne ha ansatt flere, slik at firmaet kunne tatt på seg flere oppdrag.

– Men det er mangel på kvalifisert arbeidskraft her i Selje, slår han fast.