Verlo i Måløy er helt avhengige av lokal kompetanse og arbeidskraft for å drifte aktiviteten på verftet.

Det forteller daglig leder i Verlo, Knut Helge Sørpoll. Han er bekymret for følgene av at industriteknologifaget forsvinner fra den videregående skolen i Måløy til høsten, og forteller at han ikke skjønner seg på politikernes valg om å fjerne linja fra studietilbudene.

– Vi sliter uten dem

De siste fjorten dagene har Verlo hatt elev Markus Tjervåg fra MVS på utplassering. Han går på industriteknologi, og Sørpoll understreker at det er nettopp denne type kompetanse de trenger til bedriften.

Og nå som industriteknologi ikke lenger vil bli tilbudt ved MVS til høsten, er Sørpoll redd for at det kommer til å bli enda vanskeligere for bedriften å finne lokal arbeidskraft til verftet.

– Situasjonen kan bli så ille at vi ikke finner folk i det hele tatt, sier Sørpoll oppgitt.

– Det er derfor svært viktig at linja opprettholdes. Jeg skjønner ikke at politikerne ikke forstår dette, legger han til.

– Det har vært kjempekjekt. Jeg har lært mye, og fått prøve meg på de ulike arbeidsoppgavene på en helt annen måte enn hva man får gjøre på skolen, sier 17-åringen fra Deknepollen fornøyd.

– Jeg kan gå ut i lære, eller jeg kan studere noe helt annet. Jeg er fortsatt litt usikker, forteller han.

Vedtok å legge ned linja

Vedtaket førte til flere reaksjoner fra det lokale næringslivet i ytre Nordfjord, ettersom flere bedrifter er avhengig av denne kompetansen.