Marine Harvest Region Vest ønsker å være best på HMS. Nå investerer de blant annet 120.000 kroner i hver av båtene for å øke sikkerheten for de ansatte i oppdrettsselskapet.

Det forteller HMS-koordinator Arve-Martin Husevåg i Marine Harvest Region Vest.

– Vi bruker mer og mer penger på HMS, og det er viktig for oss å investere i sikrere utstyr, slår HMS-koordinatoren fast.

– Det er en stor kostnad, men en viktig investering for sikkerhet, slår Husevåg fast.

Stort fokus på sikkerhet

Oppdrettsselskapet har de siste årene hatt et stadig større fokus på HMS og sikkerhet på arbeidsplassen. Nylig har flere av anleggene hatt besøk fra Arbeidstilsynet, deriblant anlegg på Stadlandet og ved Almenning, og Husevåg forteller at bedriften får gode tilbakemeldinger på at de har gjort store framskritt.

Marine Harvest er den største aktøren innenfor oppdrettsnæringen i Norge, og HMS-koordinator Arve-Martin Husevåg i Region Vest forteller at bedriften ønsker å være best innenfor HMS.

Tilsynene er en del av en regional kampanje som Arbeidstilsynet gjennomfører i forbindelse med HMS og sikkerhet i havbruksnæringen.

– En av inspektørene gjennomførte lignende tilsyn i 2007, og hun fortalte at det var som å se to forskjellige verdener, og at det var en veldig god forbedring innenfor HMS i havbruksnæringen i dag, forteller Husevåg og legger til:

– Tilsynene har avdekket at næringen er oppe på et høyt nivå relatert til dette. Under tilsynene ser inspektørene på alt fra utstyr til beredskap og operasjoner.

Færre personskader

I løpet av det siste året har også antall personskader gått ned i Marine Harvest Region Vest.

– Jeg tror reduksjonen i personskader kommer av en økt bevissthet på HMS og sikkerhet. Det gjennomsyrer organisasjonen, og det er veldig tydelig at vi ønsker å være best på HMS, avslutter Husevåg.