Det er ikke funnet noen fingeravtrykk på tennvæskeflasken som ble oppdaget like utenfor Sør-Vågsøy kirke etter brannen i juli.

– Det gjør etterforskningen enda vanskeligere, sier regionlensmann Tormod Hvattum om testsvarene Vågsøy-politiet nylig fikk fra Kripos.

Politiet sendte tennvæskeflasken inn til Kripos etter at den kort tid etter kirkebrannen ble funnet like ved hendelsesstedet. De har også bedt innbyggere i Måløy se om de mangler en blank tennvæskeflaske av typen Blåtind.

Det var natt til lørdag 4. juli at noen tente på døra til Sør-Vågsøy kirke. Brannvesenet fikk meldingen om brannen klokken 00.22. Med 15 mann på plass tok det ikke lang tid før flammene ble slukket. Dermed hindret de det som kunne blitt en tragisk kirkebrann.

Og nå, mer enn tre måneder etter brannen, må politiet finne andre måter å etterforske saken på, ifølge regionlensmann Tormod Hvattum.

– Det finnes ingen biologiske spor, og vi må derfor se etter elektroniske spor, sier Hvattum.

Vågsøy-politiet har derfor nylig bestilt rapporter fra et telefonselskap som skal se nærmere på aktiviteten i området rundt Sør-Vågsøy kirke i det aktuelle tidsrommet.

– Vi skal se etter hvem som har vært på nett i den perioden, og om det er noen spesielle personer som kan være aktuelle i denne saken, legger lensmannen til.

Han forventer at det kan ta oppimot et par måneder før politiet får svar på rapportene fra telefonselskapet.