Fylkesrådmannen mener vg2 byggteknikk ikke bør startes ved Måløy vidaregåande skule til høsten. Saken avgjøres onsdag.

Når hovedutvalget for opplæring førstkommende onsdag skal justere opplæringstilbudet ved de videregående skolene i 2016/17, så mener fylkesrådmann Tore Eriksen at de bør gjøre én justering ved Måløy og Eid vidaregåande skular. Han mener vg2 byggteknikk ikke bør settes i gang i Måløy. 6 primærsøkere hadde søkt på de 12 plassene som ble lyst ut.

Fylkesrådmannen begrunner sin tilråding slik:

"Til vg2 byggteknikk ved Måløy vidaregåande skule synte 1. prøveinntak 6 primærsøkjarar og 7 inntekne. Fylkesrådmannen rår difor til at tilbodet ikkje vert sett i gang. Dette er uheldig med omsyn til rekruttering til læreplassar lokalt. For å sikre rekruttering til desse bør skulane med tilbod i dette programområdet samarbeide for å imøtekome etterspurnaden i bransjen. Fylkesrådmannen vil undersøkje om det kan vere mogleg å kople søkjarane til vg2 byggteknikk i Måløy på vekslingsmodellen ved Stryn vidaregåande skule."

- Byggtilbudet i Måløy har vært stabilt over mange år, og har medvirket enormt til rekrutteringen til næringen lokalt. En sentralisering av tilbudet til 2-3 steder i fylket vil ha store negative konsekvenser for denne næringen og de lokale bedriftene, og ikke bare for de skolene der opplæringstilbudet blir utarmet og eventuelt lagt ned, skriver rektor Karl Ottar Rundereim ved Måløy vidaregåande skule i sitt innspill til fylkespolitikerne.

Også Byggmesterforbundet Sogn og Fjordane mener det er svært viktig at vg2 byggteknikk blir satt i gang ved Måløy vidaregåande skule selv om søkertallet er under 8.

I et møte 10. mars vedtok hovedutvalget for opplæring en uttalelse som blant annet sa følgende:

"Ved dimensjonering av tilbodet innan yrkesfaga, er det særskilt viktig å sjå på behova for faglært arbeidskraft i næringslivet og tilgangen på læreplassar i dei ulike faga." (...) "Innan bygg og anleggsteknikk er det klare signal frå bransjen og opplæringskontora at tal grupper kan aukast."