Elevene fra ungdomsbedriften Fiskeriket satser på seier under årets fylkesmesse i Førde.

– Det blir spennende. Jeg håper vi får fremstilt bedriften på en god måte og at vi vinner. Vi kom på andreplass for markedsføring i fjor, men satser på en førsteplass i år, sier Renate Flister, nestleder for ungdomsbedriften fra Vågsøy kommune.

Om litt over to uker drar hun sørover til Førde med sine medelever som sammen drifter Fiskeriket. Der skal de blant annet konkurrere om beste idé, produkt og markedsføringstiltak med andre ungdomsbedrifter under årets fylkesmesse for ungt entreprenørskap.

Lokker med nye oppskrifter

Fiskeriket er en elevbedrift som har eksistert i flere år, men for hvert kull av restaurant- og matfagelever som kommer får den nye ledere. For hver utskiftning må elevene også bestemme seg for et nytt prosjekt de vil videreføre gjennom sin tid med bedriften.

Da Flister og de andre elevene tok over bedriften i fjor høst bestemte de seg for å satse på konseptet Matskulen, der de hver uke deler nye oppskrifter med lokalbefolkningen gjennom en matspalte i Fjordenes Tidende.

– Der viser vi fram retter som er består av lokale og sunne råvarer, og som er egnet for både barn og voksne, sier Flister og legger til:

– Vi deler oppskrifter på alt fra desserter til middagsrester, og fra husmannskost til restaurantmat.

Spennende prosjekt

Elevene har fått god respons på oppskriftene, og Flister tror rettene vil gjøre at de stiller sterkt under fylkesmessa.

– Jeg håper at vi vinner priser i år og, for vi har jobbet veldig mye med oppskriftene, sier Merete Haugland, som også er en del av Fiskeriket.

Les mer om fylkesmessa og ungdomsbedriften i papirutgaven av Fjordenes Tidende