Ad­mi­nist­ra­sjo­nen i Vågs­øy kom­mu­ne skal se på mu­lig­he­ten for å etab­le­re et opp­vekst­sen­ter i Hol­vik fra høs­ten 2015.

Tors­dag la ad­mi­nist­ra­sjo­nen fram et no­tat om opp­ret­tel­se av opp­vekst­sen­ter i Hol­vik for drøf­ting i for­mann­ska­pet.

Kom­mu­ne­sty­ret har i år ved­tatt en kom­mu­ne­del­plan for sko­le som fast­slår at det skal være sko­le i Hol­vik. Samtidig har en ut­ford­rin­ger med for­hol­de­ne i bar­ne­ha­gen i Hol­vik, der Ar­beids­til­sy­net har gitt fle­re på­legg om ut­bed­rin­ger.

– Nå må vi fin­ne gode løs­nin­ger, og vi ser på mu­lig­he­te­ne for et opp­vekst­sen­ter. Alle er po­si­ti­ve til å job­be med det­te det nes­te året, og se om det er noe vi kan gå for fra og med nes­te høst, sier ord­fø­rer Mor­ten Ha­gen (H).

Han leg­ger til at kom­mu­nen har fått et års ut­set­tel­se med på­leg­ge­ne fra Ar­beids­til­sy­net.

Bak­grun­nen for å opp­ret­te et opp­vekst­sen­ter er blant anna at det skal til­set­tes ny rek­tor på sko­len, sko­le og bar­ne­ha­ge er i sam­me bygg, en vil sik­re et godt til­bud for bar­na i krin­sen, og re­du­se­re ut­gif­te­ne på grunn av kom­mu­nens øko­no­mi.

Må­let er å etab­le­re et opp­vekst­sen­ter fra 1. au­gust 2015, og i mel­lom­ti­da vil det bli kon­sti­tu­ert en rek­tor for sko­len.