Da de ansatte ved ASVO på Kulen i Deknepollen hørte piping fra pappsøppelet på vei inn i pressa, fikk de raskt stoppet samlebåndet. Det reddet to kattunger fra den sikre død.

De har bare åtte liv igjen, men to kattunger lever nå i beste velgående hos Rigmor Haug Silden i Deknepollen, takket være oppmerksomme ansatte hos ASVO.

– Lassene med papp blir tømt på golvet, og da vi startet opp båndet til pressa tirsdag morgen, hørte de ansatte først piping. Og plutselig så de en lys levende kattunge på båndet, forteller arbeidsleder John Svarstad.

Båndet ble stoppet, og etterhvert fant de katt nummer to. Den hadde dessverre ikke klart seg.

– Nei, den hadde nok fått det litt for trangt i komprimatorbilen. Det er ikke bare hos oss pappen blir presset, også i bilen presses søppelet sammen, sier Svarstad.

Utpå ettermiddagen hørte de piping igjen. Da hadde kattunge nummer tre klart å komme seg ut av lasset og bort på gulvet for egen maskin.

John Svarstad tror ikke kattungene havnet i søppelet ved et uhell.

– De må ha fått hjelp til å bli med lasset. Jeg har vanskelig for å tro annet enn at dette er katter noen ikke ville ha lenger, sier han, og forteller at en får blandede følelser når noe sånt skjer.

– Vi synes jo det er en gladsak at vi klarte å redde to liv, men det er trist at folk gjør slikt. Det er en svært lite human måte å kvitte seg med katter en ikke vil ha på, sier Svarstad, og får støtte av Sigrunn Falkevik Øye (22) som jobber ved ASVO.

– Folk burde virkelig tenke seg om før de tar til seg dyr. Hvis du har en hannkatt, kan du jo bare kastrere den, sier Sigrunn, som mener folk bør benytte seg av de løsninger som finnes i stedet for å gå til slike drastiske tiltak.

Les hele saken i papirutgaven fredag 14. juni.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende.