Vågsøy kommune betaler 900.000 kroner for planer flertallet av politikerne mener de ikke har råd til å gjennomføre.

Entreprenørene som nå regner på ombygging eller bygging av en ny ungdomsskole i Måløy er ikke informert av kommunen at rammene som politikerne satte i desember er 70 millioner kroner lavere enn rammen entreprenørene regner ut ifra.

Entreprenørene Veidekke, Skansa og Hent jobber nå med å utarbeide tilbud for totalentreprisen. Rundt 160 millioner kroner fikk de i høst beskjed om at kommunen var villig til å bruke. I mellomtiden har Vågsøy-politikerne kuttet rammen til 90 millioner over en treårsperiode. Det er ikke entreprenørene informert om.

– De jobber ut fra summen på 160 millioner kroner som de fikk da vi var på befaring, forklarer Weltzien.

– Burde ikke de vært informert om at politikerne likevel ikke ønsker å bruke så mye penger på skolen?

– Da måtte vi tatt opp hele saken på nytt.

– Har politikerne satt kommunen i en vanskelig situasjon?

– Ja.

Ingen beskjed

Veidekke har ikke hørt noe om at Vågsøy-politikerne 11. desember vedtok å bruke 70 millioner kroner mindre på skolen.

– Vi har fått beskjed fra byggherren om at 160 millioner kroner er rammen. Om der er nye forutsetninger vi må forholde oss til, så må vi få beskjed om det, sier prosjektleder Sigmund Ommedal i Veidekke.

– Det er klart at det hadde vært veldig interessant å vite, er Ola Flønes i Hent sin korte kommentar, mens prosjektleder Arne Wist i Skanska ikke har besvart våre henvendelser.

300.000 kroner hver betaler Vågsøy kommune de tre entreprenørene for å komme med sine planer. Planer som flertallet av politikerne allerede nå mener kommunen ikke har råd til å gjennomføre. Det vedtatte kuttet for ungdomsskoleutbyggingen gjelder først for 2016 og 2017.Regningen fra entreprenørene er på vei.

Til høsten skal elevene ved Vågsøy ungdomsskole flyttes fra Måløy og inn i modulbygg på Tennebø.

Planen var å bruke to år på å enten rehabilitere skolen på Gotteberg eller å bygge en ny skole samme sted.

Frode Weltzien svarer følgende på om han forventer at et nyvalgt kommunestyre til høsten hever rammen til 160 millioner:

– Jeg tror ikke at vi kan forvente noe som helst.

Oppholdet i modulbygget på Tennebø kan bli langvarig for ungdomsskole- elevene i Vågsøy.

– Jeg tror nok at den midlertidige ordningen kan vare lenger enn de to årene vi første trodde, sier Frode Weltzien i kommunens eiendomsavdeling.