Reaksjonene lar ikke vente på seg etter at statsråden slapp nyheten om at Fiskeridirektoratets regionkontor blir værende i Måløy.

- Dette er en kjempeviktig sak for hele Sogn og Fjordane og Måløy. Jeg har hatt troen at det skulle gå rett vei hele tiden, men å få den endelige beskjeden gjør dette til en stor dag, sier Vågsøy-ordfører Morten Hagen (H).

- Dette betyr at vi er sikret de arbeidsplassene som er her og samtidig har en mulighet til å videreutvikle kontoret. Det er viktig at vi er i posisjon til å være med på den veksten som man forventer kommer i sjømatnæringen, legger han til.

Fjordenes Tidende var i februar først ute med å omtale planene om å flytte regionkontoret i Måløy til Bergen i forbindelse med en omstrukturering i Fiskeridirektoratet. Senere sluttet fiskeridirektør Liv Holmefjord seg til innstillingen fra arbeidsgruppen.

Avgjørelsen som regjeringspartiene Høyre og Frp nå har fattet sammen med Venstre og KrF innebærer at man reduserer antallet regioner fra syv til fem. Samtidig opprettholdes Region Vest med Måløy som hovedkontor. De i overkant av 20 arbeidsplassene ved kontoret i Måløy virker dermed sikret.

- På Høyre sitt landsmøte ble det vedtatt å desentralisere statlige oppgaver. Dette er et bevis på at det blir tatt til følge. Jeg tror det er en fremtidsrettet struktur som nå er lagt, sier Morten Hagen (H).

Hans kollega i Vågsøys formannskap, Edvard Iversen (V), forteller at de har hatt flere samtaler med stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) fra Eid i løpet av de siste månedene.

- Sveinung har jobbet opp mot fiskeriministeren. Dette er en fantastisk nyhet, kjempegreier! Nå er det mange ting som går rette veien for Vågsøy. Vi har etableringen på Trollebø, planene for en ny ungdomsskole på Gotteberg og hotellplanene i sentrum. Jeg føler at vi nå er på vei ut av startblokkene!, sier Edvard Iversen.

Også Vågsøy-politiker Hogne Bleie fra regjeringspartiet Frp gledet seg over nyheten som ble sluppet tirsdag morgen, selv om han helst skulle sett av Måløy-kontoret fikk ansvar for en enda større region.

- Vi er veldig glade for utfallet selv om vi gjerne kunne lagt hele region Vest og Sør under Måløy.

Han tro man nå har fått en struktur som vil stå i mange år.

- Ingenting står evig, men den strukturen vi har nå har stått i 15-16 år og jeg ser ingen grunn for at den nye også kan stå lenge.