– Det beste hadde vært om alle de tre idrettslagene i kommunen kunne gått sammen om en ny flerbrukshall, sier leder Stig Ødegård i Selje idrettsråd, som er det samlende rådet for de tre idrettslagene i kommunen.

Stadlandet idrettslag mener imidlertid ikke at det er behov for en flerbrukshall. Idrettslaget på Stadlandet har tidligere benyttet seg av Olivinhallen på Åheim, men har de siste årene ikke hatt behov for halltreninger. Idrettslaget ser derfor heller ikke behovet for en ny hall i Selje sentrum. De viser også til utfordringen Selje kommune har med å vedlikeholde eksisterende bygg, og mener det er viktigere å satse på utvikling og opprustning i nærmiljøene.

– Vi kan ikke skape et behov vi ikke har, og som vil gi store økonomiske ringvirkninger i årene framover, sier leder Margareth O. Leivdal i Stadlandet Idrettslag og legger til:

Leder Stig Ødegård i idrettsrådet mener det blir feil å si at det ikke er behov for en flerbrukshall i Selje kommune. Han er selv engasjert i Flatraket idrettslag og vet at det er mange barn og unge som har behov for å trene i en idrettshall. Seniorlaget på Flatraket bruker i dag Nordfjordhallen i nabokommunen Vågsøy, men havner ofte bakerst i køen fordi det allerede er stor pågang i hallen. Det betyr at noen må trene klokken 22.30 eller 23 om kvelden.

– Det å si at vi ikke har bruk for idrettshall i Selje kommune, mener vi er direkte feil og uansvarlig, skriver Ødegård og Bjarne Krakereid i en uttalelse til Selje kommune og Sogn og Fjordane idrettskrets.

Sistnevnte har sammen med Sogn og Fjordane fylkeskommune oppfordret idrettslagene om å komme med en uttalelse om behovet for en idrettshall.

I uttalelsen viser Ødegård og Krakereid også til at avstandene er like lange fra Flatraket til Selje sentrum, som de er fra Ervik og Hoddevik til Selje sentrum. Fra Leikanger til Selje er det 15 kilometer.

– Vi prøver å få til en felles uttalelse fra idretten i Selje, men det går ikke. De som taper mest på at vi ikke får en flerbrukshall er ungdommene, sier Ødegård.

Ødegård mener også en flerbrukshall vil være med på å gjøre Selje kommune mer attraktiv for tilflytting de neste årene, og ikke minst når det kommer til sammenslåingen med Eid om Stad kommune.

– Etter at Selje og Eid kommune startet arbeidet med å slå seg sammen til Stad, er det mange som påpeker den store forskjellen mellom idrettsanlegg i de to kommunene. På Nordfjordeid er det idrettshall, svømmehall og flerbrukshall ved ungdomsskolen. I Selje kommune er det verken svømmebasseng eller idrettshall.