Advokat Elisabeth Elliott er glad for at andre også reagerer på at det blir stilt spørsmål ved kvinners kompetanse, og ser ingen grunn til at hun ikke skal fungere i rollen som styreleder i Nordfjord Havn.

På spørsmål om hva hun tenker om å tre inn i et så mannsdominert miljø som ny styreleder i Nordfjord Havn, svarer hun:

- Dette er en kultur som dessverre eksisterer, og det gjelder kvinner representert i næringslivet i Vågsøy generelt. Jeg tenker at næringslivet går glipp av god kompetanse, og jeg håper jeg kan være et forbilde for andre kvinner i kommunen som kan tenke seg å tre inn i ulike roller, krevende styreverv og jobber, men som så møter den type motstand vi ser her.

Småbarnsmor

- Det ble stilt spørsmål ved om en småbarnsmor har tid til et slikt verv?

- Det ble vel enda mer spesifisert enn det, svarer Elliott.

Elliott er nemlig også aleneforsørger, og dette ble også trukket fram, ifølge kilder som var i møtet .

- Det er min situasjon og jeg forholder meg til det. Da jeg ble spurt om å bli styreleder i Nordfjord Havn tok jeg en grundig vurdering om hvorvidt jeg skulle på ta meg vervet. Jeg var klar over at dette er tidkrevende og at en må gjøre avklaringer både med arbeidsgiver og privat, men jeg er av natur strukturert og glad i å planlegge. Og da får en til det meste, sier Elliott.

Vil se framover

30-åringen fra Måløy gleder seg nå til å komme i gang med jobben.

- Det gjør jeg absolutt. Jeg valgte å si ja fordi jeg ser på det som et spennende, utfordrende og lærerikt oppdrag. Jeg er født og oppvokst i Måløy, vi lever av havna her, sier hun, og legger til:

- Nå skal vi ha vårt første styremøte neste uke. Da er vi mange nye i et styre som nå må bli kjent med hverandre og det arbeidet som pågår i havna.

Hun har hatt møte med havnedirektøren og fått oppdateringer på status og hva som er fokus videre.

- Det er gjort mye i siste periode, mange store prosjekt. Disse er det viktig å få landet, og så må vi begynne å rette fokuset framover og fortsette det gode arbeidet som har vært gjort, avslutter Elliott.