Statsadvokaten mener de har bevis for at styrelederen er den mye omtalte «Mr. X», personen som var med hotellsjefen til Selje for å rigge hotellet for brann i november 2016.

Statsadvokat Magne Nyborg (t.h.).

Den svensk-tyrkiske 35-åringen ble frifunnet for branntiltalen av Sogn og Fjordane tingrett i fjor høst. Denne uken er saken oppe til ny vurdering i Gulating lagmannsrett i Bergen. På den første dagen av ankesaken har styrelederen ved flere anledninger nektet for at han har noe med ugjerningen å gjøre.

- Jeg var aldri med på denne brannen, sa styrelederen fra vitneboksen mandag.

- Jeg var ikke med ham (hotellsjefen) den 23. (november 2016), og jeg har ikke planlagt noen brann med ham. Jeg prater ikke lenger med min bror, etter det som har skjedd. Det er veldig tungt for meg å prate om dette. Jeg vet ikke hvordan han tenker. Jeg forstår at folk kan gjøre rare ting, sa 35-åringen, før han tok til tårene.

DNA-spor

En plasthanske som ble funnet på åstedet med styrelederens DNA og fraværende mobilaktivitet i det avgjørende tidsrommet rundt ildspåsettelsen er hovedbevisene politiet har mot styrelederen.

Engangshansken ble funnet på gulvet ved kjøkkeninngangen til hotellet etter brannen. Styrelederen forteller retten at han ikke har noen tanker om hvorfor plasthansken lå akkurat der.

- Det blir bare spekulasjoner, sier den tiltalte, som videre forklarer at plasthansken kan ha havnet der ettersom det står en avfallsbenk like ved.

- Vi pleide å slenge ting fra oss der, påpeker han.

Følg ankesaken på fjt.no denne uken.