To av selskapene som ønsker å kjøpe tomta er lokale, mens ett av dem er basert i Kristiansand.

Fjordenes Tidende har tidligere skrevet at det er to kjøpere som konkurrerer om Vestkapp-tomta. Under tirsdagens formannskapsmøte i Selje kom det fram at en tredje kjøper også er inne i budkrigen.

Kommunen selger gbnr. 35/32 på Kjerringa. Skjermdump: Norgeskart.no

Det er Kvernevik Holding AS fra Flatraket, Ultimo Eiendom AS fra Stadlandet og Frampeik AS fra Kristiansand som kjemper om å få kjøpe den spektakulære tomta helt ytterst på Stadlandet.

Oddgeir Kvernevik i Kvernevik Holding eier Vestkapphuset fra før, som ligger i nærheten av den aktuelle tomta som Selje kommune eier. Han skal leie Vestkapphuset ut til Kristina L. Myrseth, som skal få opp kafédrifta i huset denne sommeren.

Stadlandet-baserte Ultimo Eiendom AS har to lokale eiere: Strandtorget AS med Heming Drage i spissen og Vestkapp Invest, med Stig Ervik som styreleder.

Frampeik AS er som nevnt basert i Kristiansand, med Jardar Myklebust som styreleder.

Fjordenes Tidende har vært i kontakt med samtlige aktører, men har foreløpig ikke fått svar. Det er foreløpig ukjent hvilken av aktørene som har kommet med det største budet, som er på rundt 650.000 kroner.

Tomta ble lagt ut med en salgspris på rundt 200.000 kroner, og er på godt over 5.500 kvadratmeter.

Kommunen kjøpte tomta (gbnr. 35/32) for rundt 200.00 kroner i 2015.

Under kommunestyret 18. april skal Vestkapp-saken opp på nytt. Politisk er det vedtatt at de nye eierne må bruke tomta til turistformål, og at de har en oppstart innen to år. Vestkapp-tomta vil i prinsippet bli solgt til høystbydende.