Åse Leirgulen vraker SV til fordel for en plass på Arbeiderpartiets liste etter kraftstriden i Bremanger.

– Det er litt sammensatt, men det at det var en SV-statsråd (Bård Vegar Solhjell) som bestemte at kraftlinjen skulle gå gjennom naturreservatet Sørdalen var tungen på vektskålen, sier Åse Leirgulen.

Hun er nå vara i kommunestyret for SV, men til høstens valg er hun Arbeiderpartiets andrekandidat bak Espen Sortevik.

Bakgrunnen er altså at daværende miljøminister Bård Vegar Solhjell (SV) i 2013 ulovlig ga Statkraft dispensasjon til å bygge kraftlinjer gjennom Sørdalen, et skogområde med «naturlig plante- og dyreliv og med et furuskogsområde med uvanlig sterkt urskogpreg,» slik det heter i fredningen av det omstridte naturreservatet.

– Hvorfor valgte du Arbeiderpartiet som ditt nye parti?

– Arbeiderpartiet ligger nærmest SV i lokalpolitikken, så dermed ble det dem, sier Leirgulen som forteller at hun har vært aktiv i lokalpolitikken for SV siden 2003.

Mens de fleste politikerne i nabokommunene forventer at det kommende kommunestyret (2015–2019) blir det siste med dagens kommunegrenser, håper Åse Leirgulen at man får se flere utgaver av Bremanger kommunestyre enn det neste.

– Mitt standpunkt er at vi klarer oss veldig godt som en egen kommune. Og jeg har ikke sett noe å vinne på en sammenslåing med andre kommuner.

Les hele saken i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.