Skram skole har plassmangel og i Holvik utredes nå mulighetene for et oppvekstsenter.

For Holvik skule er det satt ned en prosjektgruppe for å utrede å gjøre det om til et oppvekstsenter hvor skolen og barnehagen blir ledet under ett.

Forslaget skal legges fram på nyåret. Barnehagen har fått pålegg fra arbeidstilsynet på at det er for dårlige arbeidsforhold til de ansatte.

I investeringsbudsjettet blir det lagt inn prosjekt for å ruste opp Holvik for fortsatt skole- og barnehagedrift. Hva dette vil koste, har ikke kommunen tall på enda, men investeringsbudsjettet blir lagt fram i neste uke på formannskapsmøtet.

For skolene Bryggja og Raudeberg er det ikke planlagt annet arbeid enn vanlig vedlikehold.

For Skram skole er det derimot store plassproblemer som må løses.

– Det er fortsatt store plassproblemer ved Skram skole. Skolen vil bli en diskusjonssak i budsjettarbeidet, sier konstituert rådmann i Vågsøy, Tone Holvik.

Det er foreløpig ikke konkrete forslag til hva som skal gjøres, men skoleproblematikken vil bli diskutert under formannskapets møte i neste uke.

– Det er ganske akutt ved Skram skole. Det er lite grupperomsareal. Om det blir en klassedeling eller en klasse til, så har vi bare ikke plass. Kommunen har sagt ja til å ta imot flyktninger som i første omgang blir bosatt i Måløy. Har de barn, så blir det en utfordringer, sier Holvik.

Les mer om hva som skjer med skolene i Vågsøy i papirutgaven onsdag 5. november.