Sogn og Fjordane fylkeskommune har anmeldt det de ser som brudd på miljøvernloven etter at det ble satt fyr på restene av en sjøbu på Silda.

Det var 10. mars at politiet og brannvesenet måtte rykke ut til øya Silda i Vågsøy kommune, der det hadde blitt satt fyr på restene av en gammel sjøbu.

Entreprenøren hadde fått tillatelse til å rive sjøbua, men avslag på søknaden om å brenne restene på stedet. Fjordenes Tidende har kontaktet entreprenøren, men vedkommende ønsker ikke å kommentere saka. Brannsjef i Vågsøy, Kim Hjelle, bekrefter at saka er anmeldt av fylkeskommunen. Fjordenes Tidende har fått opplyst at entreprenøren som jobbet med rivingen av den gamle sjøbua, og som søkte om å få sette fyr på restene av sjøbua, også er ansatt i brannvesenet, noe Hjelle bekrefter.

– Men jeg ønsker ikke å uttale meg mer om saka på nåværende tidspunkt, sier Hjelle. Vågsøy-lensmann Tormod Hvattum sier at lensmannskontoret nå venter på anmeldelsen fra fylkeskommunen.

– Anmeldelsen er etter forurensningsloven og det er kommunen eller fylkeskommunen som er forurensingsmyndighet, forteller Hvattum. Han sier at en del av arbeidet nå blir å finne ut hvem som er ansvarlig for hendelsen.