Politiet har etterforsket kirkebrannen i Måløy i mer enn to måneder, men de vet ennå ikke hvem som står bak ugjerningen.

Det var natt til lørdag 4. juli at noen tente på døra til Sør-Vågsøy kirke. Brannvesenet fikk meldingen om brannen klokken 00.22. Med 15 mann på plass tok det ikke lang tid før flammene ble slukket. Dermed hindret de det som kunne blitt en tragisk kirkebrann.

Politiet har tatt prøver av fingeravtrykk som ble funnet på åstedet. Disse prøvene ble sendt inn til Kripos en ukes tid etter brannen, og Vågsøy-lensmann Tormod Hvattum forteller til Fjordenes Tidende at politiet fortsatt venter på svar fra disse prøvene.

Sør-Vågsøy kirke ble gjenåpnet etter brannen søndag 2. august. I tiden mellom brannen 4. juli og til gjenåpningen i august ble flere bryllup, begravelser og dåper flyttet til Nord-Vågsøy kyrkje på Raudeberg i Vågsøy. Rebecca Kvalheim Rae og Christian Sæther var blant dem som måtte flytte bryllupet.

Dette vet vi om brannen så langt:

1. Brannen var påtent

Det var rundt midnatt natt til lørdag 4. juli at politiet fikk melding om at noen hadde satt fyr på døra til Sør-Vågsøy kirke i Måløy.

– Det er noen som har prøvd å sette fyr på kirka, sa brannsjef Kim Hjelle til Fjordenes Tidende etter brannen.

Vågsøy-brannsjef Kim Hjelle. (Arkivfoto)

Ifølge NRK Sogn og Fjordane var det den automatiske brannalarmen i kirka som slo ut først. Ett minutt senere så en nabo åpne flammer ved kirkedøra og ringte brannvesenet.

2. Det ble funnet en tænnveskeflaske på åstedet

Etter kirkebrannen ble det funnet en blank tennvæskeflaske fra Blåtind på åstedet. Politiet ba da folk sjekke om de manglet en slik flaske.

– Flaskene med tennvæske fra Blåtind som selges nå, er brune i fargen, sa Tor Sæther, som var konstituert lensmann i Vågsøy på den tiden.

3. Politiet samarbeider med Kripos og Hordaland politidistrikt

Natt til onsdag 22. juli oppsto det en brann utenfor inngangsdøra til Domkirken i Bergen. Hendelsen skjedde kun et par uker etter kirkebrannen i Måløy. Samme dag kom de to politidistriktene i kontakt med hverandre for å undersøke om de to kirkebrannene kan ha en sammenheng.

– Vi etterforsker om det finnes noen likhetstrekk med brannen i Sør-Vågsøy kirke i Måløy, og den som skjedde i Bergen nå nylig, sa Tor Sæther, fungerende lensmann i Vågsøy kommune til fjt.no i juli.

Prøver fra åstedene har blitt sendt inn til Kripos og politiet venter fortsatt på svar.

4. Det er hittil ingen mistenkte i saken

I tiden etter kirkebrannen har politiet mottatt flere tips, og en rekke vitneavhør har blitt foretatt. Men hittil har ingen fått status som mistenkte i saken.

5. Politiet er fortsatt på utkikk etter tips

Politiet er interessert i å vite om folk som har vært i området rundt Sør-Vågsøy kirke fra klokken 23.00 til 01.00, og ber dem om å melde seg, uavhengig av om man har observasjoner eller ikke. Det har politiet tidligere uttalt til Fjordenes Tidende.