Politikerne visste for lite om saka til å gå inn for en tiårig avtale med Måløy Brygge om leie av lokaler til voksenopplæring.

– Vi mener saka må utsettes fordi saksutredningen har vært mangelfull. Det er ikke klart hvilket tilbud som er mest hensiktsmessig og økonomisk mest fordelaktig basert på kriterier som kvalitet og pris, sa Morten Hagen (H).

Han fikk med seg hele formannskapet på å utsette saka. Rådmann Knut Ove Leite innstilling var at kommunen inngikk en tiårig avtale om leie av lokaler i 2. etasje av Måløy Brygge.

Vågsøy Opplæringssenter, som i dag er i lokalene hvor Sparebanken Vest holder til på gateplan (Gate 1), har behov for mer areal, blant annet fordi kommunen har sagt ja til å ta imot flere flyktninger.

Tre tilbud

I tillegg til Måløy Brygge leverte Gangsø Møbel og Firda Canning inn tilbud. Begge lokalene ligger også i Måløy sentrum.

Administrasjonen tiltrådte at man valgte med leverandøren av det billigste tilbudet, som ifølge dem var Måløy Brygge.

– Måløy Brygge er et veldig godt alternativ midt i sentrum. Det er nærme Skram skole og har gode fasiliteter som blant annet gode parkeringsforhold, sa Knut Ove Leite i formannskapet.

Morten Hagen stilte derimot spørsmål ved om Måløy Brygges tilbuds faktisk var det billigste og han og kollegaene får nå en ny saksutredning i hendene før de fatter en beslutning.

Formannskapsmedlem Betty Hessvik (Sp) spurte også rådmannen om man ikke kunne halvere leieperioden på Måløy Brygge fra 10 til 5 år.– Det kan man, men da blir husleien dyrere, svarte Leite.

– Direkte feil

Jan Lem, som er en av eierne til Firda Canning Co. A/S, er glad for at saken ble utsatt.

– Basert på de tilbudene som er levert inn, mener jeg saksutredningen er uriktig. En vesentlig feil er at det påløpet felleskostnader i anbudet fra Måløy Brygge, som gjør at dette anbudet ikke er billigst, slik utredningen konkluderer, sier Lem.

Han reagerer på at det i saksutredningen står at avstanden til rådhuset fra Måløy Brygge er «forholdsvis kort» all den tid alle tre tilbudene ligger innen kort avstand i sentrum.

– Politikerne har ofte hevdet at det er viktig å ta i bruk de eldre byggene som står i Måløy. Å plassere opplæringssenteret i Firda Canning vil derfor være en god begynnelse, sier han.