Resultatet fra innbyggerundersøkelsen viser nemlig at et flertall av de spurte vågsøyværingene i undersøkelsen er negative til en sammenslåing av Vågsøy og Flora.

Her er resultatene.

– Jeg må vel si at jeg ikke synes resultatet er overraskende. Prosessen har gått fort. Vi har hatt folkemøter med godt oppmøte, men det har også vært utfordrende å få ut all informasjonen om intensjonsavtalen, sier Kristin Maurstad og legger til:

– Og hadde vi stilt det samme spørsmålet for to måneder siden, så hadde nok veldig mange flere sagt nei.

Ordføreren mener også at mange av innbyggerne er usikre på hva intensjonsavtalen innebærer.

– Vi har nok ikke maktet å få ut all informasjonen som man kanskje skulle ha gjort.

– Hvor mye vil du vektlegge resultatene fra innbyggerundersøkelsen?

– Jeg har ikke lovt noe på det punktet. Jeg må diskutere med kollegaene mine hvor mye det skal vektlegges. Resultatet blir ett av mange moment i denne prosessen, sier Maurstad og legger til at Ap skal ha et møte om saken søndag kveld.

Ordføreren er fortsatt positiv til en kommunesammenslåing med Flora.

– Jeg er selv positiv, og mener dette er en god løsning. Samlet sett for de to kommunene er det 50 prosent for sammenslåing, sier hun.

Hun er heller ikke overrasket over at Flora-innbyggerne er mer positive til en sammenslåing, enn det Vågsøy-innbyggerne er.

– Det er ikke overraskende at det er flere i Flora som er positive. Dette er noe vi ser gjennomgående, at de som bor i den kommunen som sitter med kommunehuset også er de som er mest positive til sammenslåing. Rådhusfunksjonen skal ikke være avgjørende, men folk er opptatt av det. Det må vi bare ta til etterretning.

Onsdag skal Maurstad og Flora-ordfører Ola Teigen møte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i Oslo. Tirsdag skal bystyret i Flora si ja eller nei til en kommunesammenslåing, og torsdag skal kommunestyret i Vågsøy gjøre det samme.

Flere reaksjoner: