Vågsøy-politiker Morten Hagen (H) mener uttalelsene til havnerådsleder Nils Myklebust om styrelederen i Nordfjord Havn er svært uheldige.

Det er i en nettsak på fjordabladet.no at Myklebust er sitert på at han sier at styreleder i havnerådet i Nordfjord Havn, Elisabeth Elliot, er «feig som ei lus».

Uttalelsene kom i forbindelse med at avisa har prøvd å få vite hva som skjedde på styremøtet i Nordfjord Havn angående vedtektsendringer og Sea Walk på Nordfjordeid. Noe styrelederen, ifølge Fjordabladet, har vegret seg for å kommentere.

Under formannskapsmøtet i Vågsøy i dag, onsdag, ønsket Hagen en forklaring fra havnerådslederen om hva som er grunnlaget for å bruke den typen karakteristikker i media.

– Jeg mener det er svært uheldig. Her sitter vi i Vågsøy og har lederen i havnerådet og at han omtaler styrelederen, som også fra Vågsøy, på den måten i media kan vi ikke akseptere, sa Hagen.

I tillegg til å være havnerådsleder er Myklebust varaordfører i Vågsøy.

Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) tar forbehold om at hun ikke kjenner saken, men sier i en generell kommentar at det ikke er akseptabelt å omtale andre personer på denne måten.

– Jeg har ikke gitt noe intervju til Fjordabladet. Det er min eneste kommentar, sier Nils Myklebust til fjt.no.

Fjordabladet har senere onsdag kveld trekt saken fra nettsiden sin. Redaktør i Fjordabladet, Tormod Flatebø sier til Fjordenes Tidende at dette ble gjort ut fra en totalvurdering. Flatebø bekrefter at både han og en av hans journalister har vært i kontakt med Myklebust om Sea Walk-saken som Nordfjord Havn har behandlet.

- Denne saken ble kanskje uheldig behandlet både fra vår journalist og fra Myklebust sin side. Men vi respekterer at Myklebust ikke oppfattet dette som noe intervju, og derfor ble saken trekt fra vår nettside, sier Flatebø.