Domstein ASA har i dag godkjent en aksjekjøpsavtale der Domstein Sverige AB kjøper aksjene i Fram Foods AB i Lysekil av Fram Foods ehf. Island. Domstein Sverige betaler EUR 0,5 mill. for alle aksjer i selskapet.

Kjøpet av Fram Foods vil gi Domstein-konsernet en netto regnskapsmessig gevinst og positiv egenkapitaleffekt på NOK 30 mill. og en forbedret arbeidskapital på NOK 27 mill. Fram Foods fabrikkbygninger i Lysekil skal selges før overdragelsen, og Domstein Sverige inngår en langsiktig leieavtale med kjøperen. Dette innebærer at Domstein ikke øker den langsiktige gjelden i forbindelse med kjøpet, og at driften av Fram Foods finansieres med vanlig driftskreditt.

Både Domstein Sverige og Framfood har fabrikker i Lysekil på vestkysten av Sverige. Det er identifisert betydelige synergier ved samordning av virksomhetene. Det forventes en samlet resultatforbedring på ca. NOK 10 mill. årlig når integrasjonen er gjennomført.

Domstein produser fryste og kjølte sjømatprodukter, primært for det norske og svenske markedet. Produktene markedsføres med dagligvarekjedenes varemerker og med egne varemerker (Domstein, Enghav, Lysekils og Isbjörnens). Innenfor de viktigste produktkategoriene; tubekaviar, rognkjeks- og loddekaviar, lutefisk og fiskegratenger vil Domstein få en nr. 1 eller nr. 2 posisjon i markedet. Domstein blir også en betydelig leverandør av matjessild, ansjos, og naturelle og panerte frosne fileter av hvitfisk.

Konsernsjef Rolf Domstein i Domstein ASA sier at kjøpet av Fram Foods er både økonomisk og strategisk svært viktig for Domstein.

– Det gir oss en betydelig styrket posisjon i markedet for kjølt sjømat i Norden, sier konsernsjefen i en pressemelding.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende