Politiet opplyser til Fjordenes Tidende at det i denne uken er nasjonal trafikk-kontrolluke, der politiet er synlig på veiene og sjekker at alle kjører etter lover og regler.

- Dette er noe politiet gjør fra tid til annen, og flere har nok merket at UP har vært ekstra synlig den siste tiden, sier politibetjent Birger Løvskar til Fjordenes Tidende.

Senest tirsdag ettermiddag sto politiet i Måløygatene og hadde kontroll. Totalt ble 32 biler kontrollert, og fire fikk gebyr for manglende førerkort.

Her har politiet hatt trafikkontroller denne uken:

- Tirsdag var det kontroll ved 60-sona i Ytrehus, sør for Svelgen i Bremanger kommune. Her fikk to bilister fartsmøter og ble målt til 69 kilometer i timen.

- Mandag kveld var det trafikkontroll ved på Rv. 15 ved Bryggja i Vågsøy kommune. En person ble tatt for manglende bruk av bilbelte og totalt ble 27 biler kontrollert. En bilist fikk også gebyr for manglende førerkort.

- Mandag måtte åtte sjåfører punge ut etter to ulike fartskontroller i Eid. Den første var på E39 ved Hjelle, der to bilister ble stoppet for høy fart og fikk begge et forenklet forelegg. Den høyeste farten var 71 kilometer i timen i 60-sonen.

- Like etter var det fartskontroll på Fv. 15 i Eid, der seks bilister ble stoppet for høy fart. Den høyeste hastigheten her var på 69 kilometer i timen i 50-sona.