Fredag skal Vågsøy kommune møte Statens vegvesen. Ett av temaene som skal diskuteres, er universell utforming i Gate 1.

– Det er på tide, sier Jan Helge Oksholen.

Slik Oksholen ser det, er det ingenting som har blitt gjort. Han mener fortauene i Måløy sentrum fortsatt skriker etter bedre løsninger for rullestolbrukere. Han er derfor veldig spent på fredagens møte mellom Vågsøy kommune og vegvesenet.

– De er nødt til å gjøre noe med det. Ved Glassmagasinet bør det komme et opphøyd overgangsfelt, slik at man kan komme seg trygt over veien, sier Oksholen og legger til:

– Jeg håper det blir lagt en tidsbegrensning på hvor lang tid det kan gå før de har en ny plan oppe og går.

Ordfører Kristin Maurstad (Ap) mener det er svært viktig at kommunen og vegvesenet legger til rette for rullestolbrukere i sentrum. Hun har selv prøvd hvordan det er å kjøre rullestol i sentrumsgata, og ser et klart behov for utbedring.

Under fredagens møte med vegvesenet kommer hun til å utfordre dem på å innføre midlertidige tiltak i Gate 1, ettersom de er veieier for deler av de utfordrende punktene i Gate 1.

– Man må rulle en voldsom omvei for å komme seg fra den ene siden av gaten til den andre utenfor rådhuset og Glassmagasinet. Krysset er også vanskelig, sier Maurstad om sine erfaringer fra da hun testet rullestol-forholdene med elever fra Måløy vidaregåande skule våren 2016.

Samtidig jobber kommunen med en sentrumsplan der målet er at andre deler av Gate 1 også skal legges bedre til rette for universell utforming.