I reglementet til fellesnemda, som ble behandlet i dagens oppstartsmøte i Florø heter det at Fellesnemnda får myndighet til å ta initiativ til å gjennomføre forhandlingar med Bremanger kommune om å inkludere dei i Kinn kommune.

Samtlige av de fem medlemmene fra Flora og fire medlemmene fra Vågsøy (se faktaboks) var imidlertid enige om at tiden ikke er inne for å gjøre dette nå.

– Nå må vi slutte å snakke om Bremanger. De vil ikke være med oss, så da får vi heller snakke om noe annet, sa Bente Frøyen Steinland (Flora Ap) innledningsvis i diskusjonen tirsdag.

– Jeg er helt enig i at dette ikke rett tidspunkt å ta et initaitiv overfor Bremanger. Vi har rikelig med arbeid foran oss og rammene blir lagt uten Bremanger, fulgte Flora-ordfører Ola Teigen opp.

– Jeg mener at det vil være en vesentlig større sjanse for at vi får til dette prosjektet med Bremanger enn uten Bremanger, og på et eller annet tidspunkt må vi ta et initiativ overfor Bremanger. Men jeg er enig i at vi fremdeles må vente på en del politiske avklaringer før vi følger opp det vi er pålagt av kommunestyrene våre, sa Domstein i Flora samfunnshus.

– Jeg støtter dere i at bremangarane nå må få fred. De har gjort sitt vedtak og det må vi ha respekt for, sa Myklebust.