Coast Invest AS, Coast Seafood sitt investeringsselskap, går inn som aksjonær i det ferske selskapet ReNorway (Renewable Energy Norway) fra Nordfjordeid.

Dette melder ReNorway onsdag formiddag.

ReNorway sin nestleder Anne van Oorschot var på Nordfjord Vekst sitt møte på Nordfjordeid i midten av januar. Sverre Søraa fortalte der at Coast var ute etter gode lokale vekstbedrifter å investere i, og at en måtte ta kontakt hvis en mente en hadde en lovende forretningside.

– Denne oppfordringa tok vi seriøst og vi kontaktet Coast uka etterpå, og prosessen var dermed i gang, sier Anne van Oorschot.

ReNorway er et ungt selskap på Nordfjordeid som ble etablert i 2012 som spin-off fra Fjordvarme. ReNorway er leverandør av fjernvarmesystemer og plug and play-energisentraler. Systemene produserer fornybar varme og kjøling ved å bruke energien i vann (sjø- eller ferskvann). Gjennom slike system kan byggherrer oppnå store besparelser på strømkostnader og samtidig møte krav om bruken av fornybar energi.

ReNorway sin forretningside er midt i blinken som investeringsobjekt for Coast Invest, som er ute etter prosjekt som skaper regional vekst, og samtidig har et miljøfokus

– Vi i Coast er svært opptatt av å være med på å skape vekst og nye arbeidsplasser lokalt i vår region, og vi har stor tro på forretningsideen til ReNorway. Vi har satset i data selskapet LocalHost Holding AS og når vi nå har fått mulighet til å gå inn som aksjonær i Renewable Energy Norway AS som har sitt fokus område på fornybar energi, så er dette en satsning som vi ønsker å være med på. Coast Seafood AS har en grønn profil så derfor er det ekstra spennende når et selskap som ReNorway også satser med et grønt fokus, sier daglig leder i Coast Seafood, Sverre Søraa.

Allerede i januar 2013 så Tøger Lien, pensjonert forretningsmann med røtter fra Nordfjordeid, potensialet i forretningsideen til ReNorway og ble aksjonær.

Nå er ReNorway midt opp i en avgjørende periode, rett før viktige beslutninger og store utviklingsprosjekt. Ny kapital er nødvendig for å kunne vokse i tråd med planene.

– Vi er utrolig glade for å ha fått inn en stor investor som Coast, som med sin kapital og kunnskap, kan løfte oss til neste steg i utviklingen av ReNorway, sier Stephan ter Stege, daglig leder i ReNorway.

– Dette betyr også at vi nå er i gang med å rekruttere tekniske prosjektledere, som vi trenger for å få fart på kontrakter og utviklingsprosjekt som ligger fremfor oss.

Selskapene opplyser om at de gleder seg over å komme i gang med samarbeidet og vise at fisk og fornybar energi har mer til felles enn en skulle tro.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende