Det er den foreløpige konklusjonen på bestillingen fra Arbeiderpartiet.

– Jeg har vanskelig for å se for meg at man kan bygge en ny barneskole for mindre enn 350 millioner kroner (...). Da snakker vi om årlige kapitalkostnader på 17–18 millioner og jeg kan ikke begripe at man har økonomisk ryggrad til å bygge noe slikt, sa økonomisjef Norvall Bakke til formannskapet.

Ved å samle alle elevene på én skole anslår han besparelser på 2,5 millioner årlig i drift av skolebygningene, samt «noe reduserte kostnader til lærerressurser», men at dette er for lite til å finansiere en ny barneskole. Han pekte også på utfordringen med å finne en egnet tomt til en slik skole.

I Bakkes «utkast» til investeringsplan for 2017–20 ligger det inne 25,8 millioner kroner til en rehabilitering av Skram skole (derav 20 millioner i 2018).

Selv om rådmann Knut Ove Leite ved gjentatte anledninger har gjort det klart at han mener man har for mange barneskoler, så vil han ikke foreslå nedleggelser i 2017-budsjettet.

Å øke eiendomsskatten er de færreste av politikerne villige til, men økonomisjefen tror ikke han vil få langtidsbudsjettet til å gå opp uten å røre skoler eller eiendomsskatten.

– Nei, det vil være svært vanskelig å få det til uten å se på disse tiltakene, sier Norvall Bakke til Fjordenes Tidende.

Andre saker: