Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) understreker at Selje kommune ønsker at en eventuell kommune bestående av Selje, Vågsøy og Vanylven skal hete Statt kommune.

I Fjordenes Tidende idag uttaler Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) at forhandlingsutvalget i de tre kommunene er enige om at Stad kommune bør være navnet om de tre slår seg sammen. Dette mener Osdal ikke er korrekt og viser til at utvalget sin innstilling vil være Statt kommune.

Maurstad forklarte torsdag at hun har fått i oppgave å høre med Språkrådet om hvilken skrivemåte som bør brukes, men Stein Robert Osdal ønsker å understreke at det er "Statt" som vil stå i tilrådingen fra utvalget.

Selje-ordføreren begrunner ønsket om "Statt" i stedet for "Stad" slik:

- Det er Statt som er den gamle skrivemåten og vi ønsker en skrivemåte som er så lik uttalemåten som mulig. Men navnet skal selvsagt godkjennes av Stortinget og om vi ikke får lov å skrive det med to t-er, så får vi bruke Stad. Det vil ikke gå prestisje i dette.

Kartverket operer idag forøvrig med Stadlandet og Stadhavet.

Hva bør den nye kommunen hete? Statt kommune Stad kommune Stadt kommune Jeg liker ikke noen av forslagene. Vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva bør den nye kommunen hete? Statt kommune 8% Stad kommune 10% Stadt kommune 66% Jeg liker ikke noen av forslagene. 15% Vet ikke 1% Du har allerede stemt 2498 stemmer