Kommunestyrepolitiker Svein Hansen (Frp) kjemper fortsatt for at overskuddsmassene fra Stad skipstunnel skal komme til en ny næringspark på Årsheim.

– Jeg gir ikke opp nå, det har jeg bestemt meg for, forteller Frp-politikeren, som brukte deler av kommunestyremøtet torsdag på å diskutere saken.

Årsheim-prosjektet har tidligere blitt vedtatt som en del av forslag til mulige mottakere av tunnelmassene, men etter vurderinger fra blant annet Fylkesmannen har ordfører Stein Robert Osdal (KrF) snudd i saken og han stiller seg nå skeptisk til gjennomføringen av prosjektet. Skepsisen til Årsheim-prosjektet bunner blant annet i at en utbygging vil komme i stor konflikt med friluftsområder.

– Vi har to valg. Enten kan vi høre på Fylkesmannen og jobbe med de prosjektene som er realistiske å få inn i arealplanen, eller så kan vi kjøre knallhardt på at alle prosjektene skal inn. Men alle prosjektene blir mest sannsynlig ikke godkjent, og vil sløse bort tid hvis vi prøver å få det til. Konsekvensen er at vi kan risikere at skipstunnelen ikke blir realisert fordi kommunen ikke er ferdige med planverket sitt.

Hansen er svært uenig i dette og mener man bør fortsette arbeidet med Årsheim.