Selje Hotel sin server er angrepet av hackere som ber hotellet betale en sum om de igjen vil ha tilgang til bookingene.

- Serveren og backupsystemet til hotellet er hacket. Hackerne har kryptert en del av hovedfilene som gjør at jeg blant annet ikke får tilgang til bookingene mine, forklarer Jan-Sindre Hamre ved Selje Hotel til fjt.no.

Han forteller at han har oversikt over gjestene som kommer i kveld fredag, men at han for øyeblikket ikke har oversikt over bestillingene utover sommeren.

- Hovedproblemet er at jeg ikke har kontroll på hvordan dagene ser ut framover. Dermed blir det vanskelig for meg å ta i mot nye bestillinger ettersom jeg ikke vet om hotellet er fullt eller ikke, sier Hamre.

Det var onsdag denne uken at hotellet oppdaget at serverne var hacket.

Hamre understreker at ingen informasjon er lekket, men at den er låst for hotellets personale. Hackerne krever penger for at hotellet igjen skal få tilgang til filene sine.

- Hvem som står bak vet vi ikke. Politiet er koblet inn og jobber med saken.

- Hvor mye krever hackerne at dere betaler?

- Jeg kan ikke oppgi summen. Det er ikke et veldig stort beløp, men penger er penger og dette er utpressing, slår Hamre fast.

Han kjenner ikke til lignende tilfeller i Norge tidligere, og ber nå om at alle som har gjort bookinger ved Selje Hotel gjør disse på nytt.

- Ta kontakt med oss slik at vi får lagt inn bestillingene på nytt.