Bremanger kommune er for tiden helt uten politi. Det mener ordfører Audun Åge Røys (H) er uholdbart.

– Det er altfor dårlig. Jeg synes det er på grensa til å være en uforsvarlig situasjon, sier Bremanger-ordføreren, som ikke var orientert om situasjonen før han leste om det i media torsdag ettermiddag.

– Det blir veldig lang responstid. Fra Florø til Svelgen går det fort en time, og fra Svelgen til ytre Bremanger går det en time til. Jeg håper det kommer nye politibetjenter på plass fort, sier ordføreren.

Står uten politi

Det var torsdag i forrige uke at politiet i Bremanger på sine Facebook-sider meldte om at lensmannskontoret vil bli uten politi i en periode. Årsaken er at de to politibetjentene har sluttet. Samtidig har lensmann Hans Rune Strandos tatt ett års permisjon, og jobber nå for politiets operasjonssentral.

– Målet er å få på plass noen nye ved lensmannskontoret i Bremanger så fort som mulig, sa Wenche Hope, stasjonssjef i Florø, til Fjordenes Tidende torsdag.Lensmannsstillingen er lyst ut, og det blir opp til ledelsen å lyse ut de to betjentstillingene, ifølge Hope.

– Det er beklagelig

Kjetil Drange, leder for Politiets Fellesforbund i Sogn og Fjordane, sier situasjonen i Bremanger er beklagelig.

– Vi er i gang med ansettelsesprosessen av en ny lensmann, men de to politi- betjentstillingene er ikke lyst ut ennå. Det er beklagelig, for det er ingen overraskelse som ligger i forkant av at de har sluttet, sier Drange.

Han sier situasjonen heller ikke er optimal for beredskapen i Bremanger.

– Beredskapen i kommunen er nå avhengig av politiet i Florø, og det er ikke optimalt, sier Drange.