– Dette er en klok tilnærming. Det er ikke tvil om at skal en få til en sterk kystkommune i dette området, så må Bremanger være med. En må innse at en ikke har klart dette så langt, men en kan ikke gi opp. Derfor er det viktig å jobbe videre med dette, og det er bra at det er satt opp viktige moment som en må gå grundig gjennom under ledelse av Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, sier Bjørn Lødemel (H).

– Dette er en tilråding fra regjeringen, og jeg mener at det er fornuftig å bruke mer tid på dette. Jeg håper at alle er innstilte på å være med på en konstruktiv prosess der målet er å få til en sterk og fremtidsrettet kommune på kysten som består av Vågsøy, Bremanger og Flora, sier Bjørn Lødemel.

Ordfører Kristin Maurstad (Ap) hadde nylig blitt kjent med innholdet i proposisjonen da vi kontaktet henne torsdag ettermiddag.

– At Kinn kommune vil bli en spesiell kommune er vi klar over, og sånn sett er det kanskje ikke unormalt at de ønsker mer informasjon.

– Hva synes du om at man nå neppe får en avgjørelse på spørsmålet om kommunesammenslåing i juni?

– Ideelt sett skulle vi ha kommet i gang. Vi har gjort vår jobb, og så blir det opp til Stortinget å vurdere dette videre.

– Er du fornøyd eller misfornøyd med kommuneproposisjonen?

– Det synes jeg er vanskelig å svare på. Jeg har ennå ikke fått drøftet dette med formannskapet vårt (Vågsøy har formannskapsmøte i dag torsdag, journ. anm.). Jeg har imidlertid vært i kontakt med Flora, og vi må bare legge til rette for at den informasjonen som blir etterspurt blir samlet inn, sier Kristin Maurstad.