Under Vågsøy-besøket var statsråden både innom Skavøypoll skule og nye Vågsøy ungdomsskole i Måløy.

På Skavøypoll fikk kunnskapsministeren møte elever helt fra første til sjuende klasse. Han ble blant annet orientert om skolens fokus på tidlig opplæring i engelsk, IKT-undervisning, Ungt Entreprenørskap og tegnspråksatsingen i kommunen.

På sin andre skoledag fikk førsteklassingene på Skavøypoll skule besøk av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Der ble han orientert om skolens satsing på engelskopplæring i tidlig alder.

Skavøypoll skule er en knutepunktskole for tegnspråk og har rekruttert tolker fra flere steder i landet. Det er i dag tre tolker på skolen. Kunnskapsministeren ble også informert om at Vågsøy ungdomsskole er den eneste i landet med tegnspråk som valgfag i skolen.

Skavøypoll-elevene orienterte kunnskapsministeren blant annet om tegnspråk i skolen, satsingsområde PALS og Ungt Entreprenørskap i skolen.

Barneskolens fokus på entreprenørskap var også noe som imponerte kunnskapsministeren. En av lærerne fortalte at Vågsøy er en gründerkommune og at en slik satsing derfor er viktig for å videreutvikle dette.

Kunnskapsministeren med Skavøypoll-rektor Viviann Midtbø.

– Det er noe som må vedlikeholdes. Det kommer ikke av seg selv, sa kunnskapsministeren.

Etter besøket forteller han at han likte Skavøypoll skule godt.

– De jobber systematisk og organisert. Det er et av kjennetegnene på en god skole, sier han.

Torbjørn Røe Isaksen besøkte også nye Vågsøy ungdomsskole i Måløy.

Du kan lese mer om besøket fra kunnskapsministeren i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.